Floskler har nog de allra flesta hört talas om någon gång och känner igen ordet, men långt ifrån alla vet vad det egentligen betyder. Däremot har alla garanterat hört och använt en floskel både en och flera gånger i livet, då de används dagligen i svenska språket. Uttryck som är så vanliga och vardagliga att man inte ens tänker på vad de innebär, eller i det här fallet snarare hur intetsägande de egentligen är.

Här på Floskler.se kan du läsa allt om vad en floskel är, ordets egentliga betydelse och var det kommer ifrån. För den som redan är insatt finns en mängd exempel på floskler. Vissa uttryck använder man dagligen utan att tänka på att det är en floskel. Människor som strör sig med uttryck om att de aldrig talar i floskler kan nog få sig ett gott skratt om de börjar syna sitt språk och alla uttryck som de faktiskt använder.

Det svenska språket är spännande att grotta ner sig i och det finns mycket att lära om olika talesätt och uttryck. Floskler är bara ett av alla dessa men i begreppet döljer sig otroligt många uttryck som används dagligen och i alla tänkbara sammanhang. Oavsett om du bara är lite nyfiken på svenska språket, eller är ute efter att bli expert på floskler och att känna igen dessa, har du garanterat hamnat på rätt sida. Läs igenom alla exempel och testa sedan hur många du själv stöter på under en vanlig dag. Du kommer säkert att bli förvånad.